2014. május 11., vasárnap

Agility-hétvégék Davaóban

Az elmúlt hetekben egymást érték az agility-versenyek, szóval volt dolgunk bőven. Szerencsére Maki addigra már nagyjából kilábalt a bajából (a babéziózishoz hasonló fertőzést kapott kullancstól), köszönhetően az antibiotikumoknak és az injekcióknak. A lényeg, hogy jól van, megúsztuk!
Többször megkérdeztem, van-e már kedve versenyezni, és hát volt, úgyhogy mentünk Davaóba, két hétvégén is.

Be kell hogy valljam, eddig többször alábecsültük a helyi agility-tudományt, de ezután nem esünk ebbe a hibába. Egész komoly mezőny jött össze, nagyon jó párosokkal, összetett pályákon - igazi kihÍvás volt mindegyik. Már majdnem olyan lett itt is egy-egy verseny, mint otthon - nem is olyan könnyű már nyerni :-)

Több kisebb-nagyobb csalódás (magamban) és elkeseredés ("soha többé nem megyünk sehova" illetve "nem megy ez már nekünk") után azért csak felkerültünk újra a trónra. Április utolsó hétvégéjén megnyertük a jumping-ot (a többit elrontottam), május első hétvégéjén pedig az agility-t és a szlalomversenyt.




 



Ez itt már a programsorozat vége: a dÍjakat büszkén mutogató győztesek csoportja :-)

A szlalomverseny egy extra hosszú, 36 póznás feladat teljesÍtése volt, oda-vissza. Egyszerre 2 páros ment egymás mellett, aki lassabban teljesÍtette, kiesett. Egymás után jöttek a párosok, végül a győztesek a győztesekkel, és Így tovább. Hihetetlenül izgalmas volt, nemcsak a versenyzőknek, hanem a közönség számára is, régen volt már ekkora szurkolás, sikÍtozás! A legvégén a kis kategória győztesével (pincser, iszonyú gyors) kerültünk össze, és - bár gyorsabb volt, mint mi - a legeslegutolsó póznát kihagyta, ami nem vetekedhetett a mi hibátlan teljesÍtésünkkel. Maki tehát, mivel ötször futotta le a szlalomot, 360 póznát kerülgetett, hibátlanul. Igazán nagyon büszkék vagyunk rá!!:-)

Itt a legutolsó futam látható, a végső győzelem!! :-)



Volt azért idő egy kis kikapcsolódásra is, konkrétan a szállásunkon medencéztünk, ami kihagyhatatlan program Maluval. Amint meglátja a vizet, rohan felé ezerrel, úgyhogy nem nagyon van választási lehetőség, pancsolni kell :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése