2013. február 18., hétfő

Készülődés: Egy babaszoba kezdetei

Ahogy korábban is írtam, az elmúlt hónapokban igyekeztünk kielégíteni nyaralós-felfedezős igényeinket, hogy így az utolsó hónapokban már teljes mértékben a Babánk érkezésére való felkészülés kerülhessen a középpontba. Boracay után még egy csodás hetet töltöttünk el itthon, Gensanban Csibuval és Atival, majd még erről is mutatok képeket :-), de az eredeti tervvel ellentétben ezután már nem mentünk velük Szingapúrba - nagyon szerettünk volna együtt körülnézni ott is, és sajnálom is hogy nem sikerült, de meggondoltuk magunkat, mert kezdtük sejteni, hogy a közeljövőben igen komoly anyagi erőbedobást fog igényelni a babás "készülgetés"! :-)

Örömmel jelentem tehát, hogy belevágtunk! Két szálon futnak az események: először is a már kinézett babaszobát kezdtük el rendbetenni, emellett pedig összeírtuk azoknak az eszközöknek, kellékeknek a listáit (bababútorok, babaápolás, ruhák, gépek, kismama cuccok, stb.), melyekre a Kis Sünnek szüksége lesz az első időszakban, vagy nekünk lesz szükségünk ezekre hogy ellássuk őt. Hát mit ne mondjak - biztosan sokatoknak egyáltalán nem mondok újat ezzel -, igencsak bűvészkedni kell, hogy mindezeket a dolgokat megteremtsük, mert kész anyagi csőd mindent beszerezni úgy, hogy újat kell venned... pedig mióta készülünk rá, hogy mi is beszállunk a barátok adok-kapok babaruháinak, eszközeinek igen praktikus körforgásába!! :-) ... de hát így 10 000 km távolságból azért ez nem nagyon kivitelezhető :-)

A távolság ellenére azért érkezik a gondoskodás otthonról, ezúton is szeretném megköszönni Nektek, hogy részt vállaltok ebben a szép és költséges feladatban, és megveszitek/beszerzitek/segítetek beszerezni/szállítjátok az általunk oly vágyott dolgokat!! Köszönjük!!! :-)

De most nézzük, hogy is áll itthon a babaszoba! A felső szinten, közvetlenül a hálószobánk mellett eddig üresen (és elhanyagoltan) állt a kinézett "helyszín", de most elkezdtük életre kelteni, és büszkén mondhatom, hogy már most, félkész állapotban is a ház legszebb szobájának ígérkezik!
Így indult a dolog:

Az "előtte"-állapot
A kép persze nem adja vissza a koszos és telefröcskölt falak, lyukas szúnyoghálók, használhatatlan klímaberendezés és a szétvert fürdőszoba kissé lehangoló együttesét, de nem is baj, mert ezek nagy része már a múlté! :-)

Több napba telt, hogy mindent előkészítsünk, lefóliázzunk, körberagasztgassunk, csiszolgassunk, festéket kevertessünk és minden eszközt beszerezzünk (nem nagyon voltak még készleteink, itt nem tudjuk azt megcsinálni, hogy "leugrom a pincébe a kalapácsért vagy a fúrógépért", mert hogy ezek nem jártak a házhoz), és utána elkezdődtek a munkálatok! 

Íme néhány kép, hogyan alakultak szép lassan a dolgok:

Nagy lendülettel indult a festés :-)
Közben elszegődtettük a Judith öccsét segíteni, aki itt éppen azon ügyködik, hogy megtalálja a falban lévő vízcsőben a cementdugót, ugyanis egyáltalán nem folyt le a víz, használhatatlan volt a fürdőszoba 
Itt már kezdett alakulni a fal, és a jókedv is! :-) Nagyon felemelő volt az egész, mert tudtuk, hogy ez egy Csoda-szoba lesz! :-)
Száradnak a falak, itt az ideje hogy legyen rendes világítás! A Süni közben divatot teremtett... :-)

Azt közben elmondom, hogy a "levendula vagy zöld" dilemmát - ahogy látjátok - a zöld nyerte, és sikerült nagyon szép árnyalatokat találni, amik nagy megdöbbenésünkre felkenés után inkább sárgára hasonlítottak, de a száradás megoldotta a problémát, és most ha belép valaki a szobába, egy nagyon kellemes, vidám zöld szín fogadja, illetve kettő, mert az egyik falat, ahová a kiságyat terveztük, pár árnyalattal sötétebbre festettük. A beépített szekrényt, ablakkereteket, fürdőszobaajtót a jól bevált tojáshéj színnel láttuk el, az összhatás isteni! :-)
Közben beszereztük a kiságyat, és megtaláltam álmaim kanapéját - nem szégyelltem könyörögni érte!!... :-)
És igeeen!!! :-) Kiságy, kanapé és függöny!! Mert függöny bizony kell! :-)
Itt már a beépített szekrény is szép...
...és már ki is lehet nyitni, nem is akármivel! :-)
Hamarosan újabb csoda-dolgokkal gyarapodik majd a babaszoba!
Szóval egyelőre így állunk, nemsokára csináltatunk még egy pelenkázóasztal-kisszekrény kombinációt a rácsos ágy mellé, illetve szeretnék még néhány polcot meg kislámpát - és a szoba nagyjából 90%-ban készen lesz. Biztos vagyok benne, hogy ha pár hónap múlva ugyanitt csinálok néhány fotót, már sokkal "élőbb" lesz minden (és minden tele lesz cuccokkal), de erre a hónapra egyelőre ennyi volt a szoba-projekt, az alapok megvannak, most már csak az "apróbb" dolgok beszerzései vannak hátra, ami talán még nagyobb feladatnak ígérkezik.

Néhány kincset már találtunk, és nem bírtunk ellenállni, ilyen például a sünös ágynemű- és fejvédő-készlet, hát alig hittünk a szemünknek, de ezeket mintha nekünk teremtették volna!


Az első kincsek... (Hogy lehet ilyen szépen és apukásan nézni??! )

Azután jöttek az első babaruhák... igen igen, bizony belecsöppentünk a kapucnis törülközők, kombidresszek és rugdalózók apró világába! Sohasem gondoltam volna, hogy ekkora élmény ilyen dolgok után vadászgatni (és mindig találni valamit)!!

Már most érzem, hogy ezek kedvencek lesznek (a rugdalózó valójában piros, csak a fotón rózsaszín valamiért)!
És a további készletek: elöl megkötős kis pólók, törlőkendők, zoknik, egyebek...
... és olyan apróságok, amik már most nagyon kedvesek a szívünknek! :-)
Ide gyűlnek tehát a készletek...
... itt pedig hamarosan egy pihe-puha ágy fog várni valakire :-)
Egyelőre tehát itt tartunk, ezeket nagyjából egy hónap alatt sikerült megvalósítani, a következő hónapban folytatjuk! Sok-sok dolog van még hátra, de szépen lassan sikerülni fog! :-)

Közben "belül" is jó pár dolog alakul és változik, ami egyrészt nagyon izgalmas, kicsit még félelmetes, mindenesetre csodálatos és megállíthatatlan! :-) 
De ez egy másik bejegyzés témája lesz...
:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése