2013. március 18., hétfő

Hírek a mi kis világunkból

A most következőkben röviden beszámolok néhány február végi - március eleji történésről, mert hogy - bár a tempót már kicsit lassabbra vettük - azért akadt néhány esemény, apróság vagy sikerélmény, amit meg szeretnék mutatni nektek!

Először is, február második felében ismét vendégeink voltak otthonról, ezúttal Orsi és Gábor, akik egy kis manilai és boholi (esős) nyaralás után szerencsére hozzánk is ellátogattak, szerencsésen belecsöppenve a gensan-i igazán forró nyárba. Mi már nem utaztunk velük (Boholra) - bár hivatalosan még repülhetnék, de azért a tűrőképességem már nem olyan, mint 1-2 hónappal ezelőtt.
Ha már itt tartunk, most vannak a legmelegebb napok, 34-35 fok, amire mondhatjátok, hogy ilyen otthon is van, mert persze van, de szinte állandóan 90% feletti a páratartalom, úgyhogy ez a kettő együtt azt eredményezi, hogy ha bármit el kell intézni (a szabad ég alatt), akkor az reggel 6-8 óráig, vagy este 5-6 között kell megtenni (6-tól 6-ig van világos ugye).

Apróbb kirándulásokra azért elmegyünk még mindig, meg ide-oda úszkálni egy kicsit, íme pár friss kép a szokásos és megunhatatlan Lemlunay-ból:

Panoráma a kis szigettel, apálykor
Orsiékkal medencézünk :-)
Egyébként ide szokás szerint a Roró is velünk tartott, aki általában a sekélyben rákászik, amíg mi látótávolságon belül sznorizunk, azután együtt úszkálunk vagy beevickélünk a szigetre és vissza.
Most azonban egy-két új szokása is kialakult: mivel már jól ismeri a helyet, a lépcsőket, sziklákat (és a rákokat is:-) ), néha türelmetlenül beúszik utánunk,  és miközben mi gyanútlanul lebegünk és nézelődünk lefelé, ő egyszer csak valamilyen irányból ott terem és finoman nekünk úszik. Na, ilyenkor sz..od össze magad hirtelen, hogy mi ez a selymes szőrös dolog ami hozzád ért, amíg fel nem nézel és meg nem látod a - szó szerint - vigyorgó kis fejét, hogy ő megjött és már unja a rákokat és most csináljunk valami mást!:-)
A másik szórakozása, hogy apálykor ugye sok dolog szárazra kerül, vagy csak sekély víz takarja, így jól begyűjthetővé válnak például a fura és izgalmas, jószagú kék tengeri csillagok:-) Még a fejét is a víz alá teszi a kedvükért, majd óvatosan a szájába veszi őket és elhozza nekünk, közben olyan büszke, hogy majd szétesik!:-) Alig győzzük őket visszapakolni.

Még egy kis tenger: pár kép az öböl másik feléről, a Glan-i térségből:

Szintén apálykor - itt a sziklák helyett a homokos part az uralkodó
Itt a Süni csobbant éppen :-)
Itt meg én örülök - a Süni már kevésbé, ugyanis lelkes biztatásomra már fél órája tologatta a matracomat :-)
Itt Glan környékén egyébként két nagyon jó helyet ismerünk, csak ismétlésképpen mert már írtam róluk, az egyik a White Haven Beach Resort (http://www.gensantos.com/2012/05/11/sarangani-beach-resort-series-white-haven-resort/), a másik az Isla Jardín del Mar (http://www.islajardindelmar.com/). Most Orsiék is megnézték ezeket, illetve a Jardínt, ahol egy éjszakát meg is aludtak. Ez itt az igazi "képeslapos" szállás, bambuszkunyhókkal és hófehér parttal, pálmákkal és csodás víz alatti világgal, gyönyörű!:-)

Gensan közvetlen környékén nem szívesen fürdenék, de azért akad egy-két jó hely, ahonnan szép a kilátás, vagy jót lehet vacsorázni, ilyen például a Sarangani Highlands (http://saranganihighlands.com/), ahová nagyon szeretünk járni, és most Orsiékat is felvittük (ez ugyanis egy dombtetőn van, ahonnan gyönyörű az öböl és az egész környék). 


Sarangani Highlands - ez egy korábbi kép, mögöttem az öböl
:-)
Orsival ketten, a szökőkútnál
Orsi és Gábor
Leginkább ezért kell ide feljönni!
...na meg ezért is - a legjobb friss gyümölcs- és zöldséglevek a környéken!

Más: Kutyás ügyben ismét elkönyvelhetünk egy fárasztó, de nagyon szép napot. Február 24-én itt Gensan-ban, a Mindanao State University egyik iskolájában kapott helyet egy újabb kutyás bemutató és agility verseny, ahová természetesen a mi csapatunk is felvonult, nagyon szép eredményekkel.
Egyúttal az első alkalom volt a Süninek és a Makinak, hogy verseny keretében is megmérettessenek, és - eltekintve attól, hogy nagyon szar minőségű és szabálytalan pályán kellett futni - szuper ügyesek voltak, és másodikok lettek!!:-) Gratulálok ismét, mert öröm volt őket nézni!!:-)


Trófeát és pénzjutalmat kaptak a Fiúk
A legügyesebb és legfáradtabb kutya
Szuper Sün :-)
A bemutatón kaptunk még egy szalagot is
Szegény Orsi és Gábor is velünk főtt a melegben egész nap, de  azért becsületükre legyen mondva, jól bírták! Mi már párszor majdnem hazaindultunk, olyan lassan haladtak a dolgok:-(
Az elmaradhatatlan csoportkép :-)

És ha már itt tartunk... egészen rendszeressé váltak a kutyás találkozók és edzések, szinte minden vasárnap délelőtt ezzel foglalatoskodunk. Pár kép a Polomolok-i pályáról:


Most már inkább az övék a terep... :-)
...én meg menedzselek! :-) (a képen a pálya tulajdonosával, egyben csapattársunkkal beszélgetünk)

De az otthoni pályánk is kibővült, végre megcsináltattuk várva-várt első zónás akadályunkat, a palánkot! Íme:


Szabványos méretű palánk (nem hiszitek el, de látszik a Google Maps-en a házunk mellett!)
Gyakorlás otthon
Edzés és fürdés után, fáradtan :-)

Egy másik barkács-siker: Egyre rendszerezettebben termesztem és gondozom a fűszernövényeket, ehhez csináltattunk egy bambusz-állványt, ami jelentősen feldobta a korábban csak szétszórt cserepekkel jellemezhető látképet.


Amikor elkészült, a Makival rögtön kipróbáltuk...
...de most már az övék!

Babás beszerzések témájában pedig ismét nagyot léptünk előre, mondhatom hogy a finisben vagyunk már, ugyanis megvan a babakocsi, ami mindent tud és mindenfelé állítható és jó erős:


A büszke tologató :-)

... a babaszobába pedig elkészült a pelenkázóasztal/szekrény, a tárolórekeszek, és még egy pár hasznos apróság. Most így néz ki:


Megvannak a hőn áhított színes textildobozaim - ezekért evett a fene!
Az első csomag pelenkák!
És most ilyen! :-)

És hogy hogyan is telnek a hétköznapok??
Reggelente így: ...

...délben így: ...

...vagy esetleg így: ...

... délutánonként és esténként pedig így: ...

... meg persze így: ...


Szóval ennyi!!:-)
A többit majd legközelebb!!:-)


Ja, hát van még valami, ami sehová sem illett, de egyszerűen nem hagyhatom ki, ez pedig a szomszédság, ahol mostanában így mennek a dolgok:


Mára az utca lakói biztonságban vannak :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése