2012. december 18., kedd

Újra a delfinekkel :-)

A legelső vendégeinkként megérkezett Zsani és Tamás otthonról, és egy szuper és kalandos 2 hetet töltöttünk együtt, először a Subic-öbölben a delfinekkel, majd Palawan szigetén, végül Gensanban. Amint már többször írtam, nagyon-nagyon hiányoztok, és annyira jó volt együtt lenni, beszélgetni, utazni, tényleg mindenkit csak bátorítani és invitálni tudok, hogy látogasson meg minket!:-)

Ebben a bejegyzésben a delfines napokról mutatok néhány képet.
A helyszín már ismerős: Subic-öböl, Ocean Adventure Park - ismét ugyanolyan felemelő élményt jelentett, mint legelőször. Imádom!! Egyszerűen olyan otthonosan és szabadon érzem itt magam, mintha hazajönnék. Mondtam is a Süninek, hogy tegyük át ide a székhelyünket valahogy, és akkor minden nap delfinezhetünk meg krumplikrémlevest ehetünk spenótos-illatosgombás raviolival, a Makeszt és trükkjeit pedig beépítjük a delfinshow-ba és megdolgozunk azért hogy itt vagyunk:-) hát a pontos terv még készül... :-)

Újra az öbölben - imádom, nem tudok betelni vele
Itt valahogy minden együtt van nekünk :-)
Zsaniék tehát december 5-én érkeztek délután, és bár elég hosszú volt az út fel az öbölbe (nagyon nagy volt a forgalom Manilában, nehéz volt kijutni a városból), egy nagy alvás után másnap már kezdetüket is vették a kalandok. A delfinúszás csodálatos nyitóeseménye volt az elkövetkező napoknak, annyira csak ott a pillanatban tudsz velük létezni, hogy a boldogságon kívül el is felejtesz minden mást.

A helyszín így néz ki
Zsani és Tamás az előzetes felkészítésen - itt már nagy volt az izgalom:-)
Nem sokkal később már mindenki a vízben volt, és már ott is voltak a delfinek!
Annyira csodás és nyitott ilyenkor a hangulat, semmihez sem fogható
Játééék!!!:-)
Ismét Nala volt a főszerepben:-)
Ez az arc mindent elárul!:-)
2 csoportban zajlott a program, 2 delfinnel: az egyik Nala volt, akit már ismertünk, a másik szintén egy lánydelfin, Kira. 
Mi most nem vettünk részt az úszáson, mert ugye babásan már sajnos nem lehet... amikor 2 hónapja itt voltunk, még semmi külső jelét nem adtuk a dolognak, de azért Nala tudta, érezte, egyszerűen láttam rajta hogy látja a babánkat:-) 
De képzeljétek, a trénerek megismertek minket és úgy látszott örülnek nekünk, és annak ellenére hogy már több mint 4 hónapos pocakom volt most és el is mondtuk hogy mi a helyzet, beengedtek minket Nalához hogy találkozzunk vele és együtt legyünk egy kicsit!:-))) Annyira reménykedtem ebben, hogy valahogy sikerülni fog! ...hogy újra megérinthetem és a szemébe nézhetek és egyszerűen nem tudom szavakkal leírni hogy mennyire csodálatos és felszabadító és boldog érzés ez!!!!!!!:-))) Az egyik legjobb dolog a világon!!!

Az elején alig hittük el, de ott voltunk Vele!
Mindig úgy érzem, hogy ezekért a pillanatokért vagyunk itt
:-))))
Később a delfinshow-n ismét láttuk az egész csapatot, akik új trükkökkel gazdagították a repertoárjukat. Akárhányszor meg tudnám nézni, gyönyörűen dolgoznak, és végig olyan, mintha csak könnyedén játszanának!
A show után ismét találkozhattunk Tonkával, a bálnafiúval (ál-kardszárnyúdelfin), és Zsaniékkal is megismerkedett!

Tonka nagy formában volt!
Ő annyira jóságos!:-)
Zsaninak nagyon örült!!:-)
És persze a végén menthetetlenül vizes lett mindenki!:-)
Másnap volt cápa- és teknősetetés, és ott volt ismét "Porky" is, aki egy nagyon barátságos tüskés gömbhal (porcupine fish), meg lehet simogatni és kézből elveszi a halat. Megnéztük a fókabemutatót is, az új, külön nekik épült "színházban", hát mit ne mondjak, igazi profik! Ellestem egy pár trükköt, lesz dolgunk a Makival itthon:-)

Részlet a fókashow-ból
Meglátogattuk a delfineket is, ráadásul egy olyan időpontban, amikor éppen "szabadfoglalkozásukat" töltötték együtt, és csak néztük, néztük őket ahogy játszanak és érdeklődve nézegetnek minket... csodálatosak, még csak a közelükben lenni is élmény! Bármikor 1 perc alatt ott teremnék velük a vízben!!!:-)

Ők nagyon szeretik egymást :-) ...
... de azért nekünk is örültek! :-)
Szóval egyelőre ennyit, még ezer képet tudnék mutatni róluk, egyiken szebbek mint a másikon! Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat velük, és remélem, hogy nagyon hamar ismét találkozunk!!!:-)

Egy ugrással odébb a szállásunkon (Camayan Beach Resort) egyébként ismét voltak vendégeink, na azért erről még mutatok egy képet:

Reggeli találkozás a teraszon
Az ott töltött napokban többször láttuk a majmokat, itt-ott rabolgatták az elérhető dolgokat, és hozzánk a teraszra is felmerészkedtek - mit "merészkedtek"?! - teljesen otthonosan mozognak az egész területen, a Zsaniék melletti szobát rendesen ki is fosztotta egyikük, mert az óvatlan vendégek nyitva hagyták a teraszajtót. Ha pedig végeztek, boldogan visszaugrálnak az erdőbe. :-)

Végül pedig:
A parton pedig felbukkantak az első teknőstojás-fészkek, ezt a védő ketrecekből lehet látni, ugyanis kikelésig bekerítik a fészkeket, felcímkézik, és folyamatosan figyelik, ellenőrzik őket, hogy nehogy emberek/állatok kiássák a tojásokat. Legalább 10-15 ilyen ketrecet láttunk most a parton.
Itt egy teknőstojás-fészek lapul a homokban
Szóval a Subic-öbölben zajlik az élet!:-) Olyan élet és annyi boldogság van itt pár kilométernyi partszakaszon, hogy az tényleg egyedülálló, remélem, nemsokára újra jövünk!!:-)

Addig is a következő bejegyzésben Palawan szigetével fogom folytatni, ami nem kevésbé  izgalmas!:-)


1 megjegyzés: