2013. január 1., kedd

Boldog Új Évet!!

Mielőtt az eseményekkel folytatnám, szeretném megragadni az alkalmat, hogy gyönyörű, csodákkal teli 2013-as évet kívánjak Mindannyiótoknak! Kívánom, hogy teljesüljenek a szívből jövő álmaitok, és legyetek nagyon-nagyon boldogok minden egyes nap!
:-)



Nálunk - hogy is mondjam - kicsit másként teltek az ünnepek, ami az ország ünneplési szokásaiból is adódik, na meg abból hogy 30 fok van és semmi igazi "téli" hangulat.
Először is, még soha nem töltöttük a Szentestét a tengerparton, most viszont egy vacsorameghívásnak köszönhetően ilyet is láttunk - hogy karácsonykor az emberek napoznak, a tengerben fürdenek és a parton grillezgetnek :-) 
Másrészt, az otthon megszokott áldott, csendes, puha hóval takart Szenteste suttogós hangulatát itt nagyon hamar el lehet felejteni, ugyanis itt petárda-rakéta-diszkózene egyveleggel ünneplik a 24-e estét, nagyjából délután hattól hajnali háromig. Kb. olyan, mintha egy forradalmár hős születésnapi buliján lennél. Hát ez elég furcsa volt, a rakétapuffogás közepette pedig nem volt könnyű megteremteni az ünnep meghittségét, de végül azért nagyon szép volt minden, még kis fenyőfánk is lett:-)
Másnap kérdezték a szomszédok, hogy hogyan tetszett az órákig tartó tűzijáték-show, mert ha esetleg nem voltunk megelégedve, akkor majd szilveszterkor meglátjuk milyen az igazi, mert ez ahhoz képest semmi!:-) 
Hát megláttuk. 
Nagyon durva volt a szilveszter, a Makival versenyt bújtunk a párnák és takarók között a legesleghátsó szobában, várva a végét. Más nem tudsz csinálni, mert a házak elől lövik az összeset, rettenetesen hangos, bár valóban nagyon szép színes volt minden. A Süni nagyon boldog volt, mert ő szerzett rakétákat, és így kicsit részt tudott venni a dologban, de azért ő sem bírta órákig.

Nagyon furcsa volt, hogy itt már órák óta 2013 volt, nálatok otthon pedig még délután, és mindenki akivel beszéltünk, még csak készülődött az estére. 

Néhány kép a napokból:

Itt ezt kell csinálni karácsony táján...
... meg ezt:-)
...Otthon pedig leginkább ezt:-)
Ez már a szilveszteri menü része volt...
... ez pedig az újévi első vacsora, virslikkel :-)

Ez pedig a Pocakom, a reggeli turmix elfogyasztása közben - 2012 utolsó napján. Egyébként most 4,5 hónapos, tehát túlvagyunk a felén :-)

Tudom, hogy a fenti képeket nézve sokan azt gondoljátok, hogy a francba a megfagyással meg a köddel meg a jeges utakkal, de jó is ez itt, és igazatok van, mi is mindig erre vágytunk, de azért nosztalgiával vegyes vágyakozással gondoltunk haza az ünnepek alatt (is), mert a karácsony azért csak úgy karácsony, hogy fázunk, esik a hó, és ott vagytok Ti is.
:-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése