2014. január 13., hétfő

A "Nagy utazás" kezdete - bemelegÍtés Manilában

Mielőtt bármi másra terelném a szót, ezúton szeretnék mindenkinek gyönyörű és boldog pillanatokban gazdag 2014-es évet kÍvánni! Alakuljon minden úgy, ahogy szÍvből szeretnétek!

Nálunk a tavalyi év vége és a jelenlegi eleje sem szűkölködik élményekben, a következő bejegyzésekben ezekről fogok röviden Írni, utólag idézgetve fel az eseményeket.

Mint ahogy sokan közületek személyesen is megtapasztaltátok, sikerült az ünnepekre hazalátogatnunk, ami Így másfél év után igencsak hiánypótló volt, több szempontból is. De kezdjük az elején! A "Nagy Utazás" 
kezdeteként Manilában töltöttünk 4 napot (innen indultunk tovább), ami jó bemelegÍtésnek bizonyult. Kicsit elkezdtünk kimozdulni az itthoni kényelmes kis fészekből és ráhangolódni az útra. 

Indulás Gensanból, 2013.december 10.
A rövid, pár órás repülőutak miatt már nem aggódunk
Mindig sikerül kicsit szunyókálni is


Egyébként Gensanból Manilába 2 órás az út, szerencsénk volt mert több helyünk is volt a kelleténél, a repülőgép egy egész sorában folyt a családi randalÍrozás :-)

Már a Manilai reptéren - karácsonyi hangulatban
Makati, Manila üzleti központja
Igazából nagyon jól teltek ezek a napok, a már ismerős szálloda ismét szuper volt, mindenünk megvolt ami kellett. Süninek volt pár elintéznivalója az irodában, de azért leginkább együtt voltunk. 

Malu tarol a hotelszobában
Apa ébresztgetése 1.
Apa ébresztgetése 2.

Sokat sétáltunk, nézelődtünk, csak úgy szÍvtuk magunkba a város tömény lüktetését (és sajnos a kemény szmogot is). 
Meglátogattuk a legjobb indiai és thai éttermeket, és nagy szerencsére találtunk egy szuper bioüzletet (MINDEN van!!), ahol reményeim szerint sokszor meg fogunk még fordulni.



Az újdonság része a dolgoknak leginkább maga Malu volt, hiszen minden mászkálást, éttermezést, irodázást és városnézést együtt csináltunk,  ami új ingerek tömegét és és sokkal gyorsabb tempót jelentett számára. Sokszor fogom még a rugalmasságát és a kitartását dicsérni, de jobb ha már most elkezdem, mert igazi mintagyerekként viselkedett - nyitott és mosolygós volt szinte minden helyzetben, és az új környezet ellenére is igazodott a napirendjéhez.







Azért közben kicsit izgultunk az út folytatása miatt, főleg ami a Manila-Amszterdam tizenvalahányórás részét illeti - komolyan nem tudtuk, hogyan fogjuk Malut elszórakoztatni egy emberekkel tömött gépben, egy-két ülésnyi helyen, ha esetleg úgy döntene hogy nem alszik. 
De arról, hogy hogyan is érdemes egy ilyen hosszú útnak babával nekiállni, legközelebb fogok részletesen Írni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése