2012. augusztus 3., péntek

Az a bizonyos Fehér Homok

Még mindig nagy lelkesedéssel a szívemben mesélem el Nektek az első találkozásunkat az Igazi, hamisítatlan Fehér Homokos Stranddal, igen olyannal, ami a képeslapokon van, vagy ha rákerestek a Fülöp-szigetekre a neten, akkor feldobja az ilyen jellegű képeket:-)
Miután kipróbáltunk 1-2 helyi, Gensan melletti strandot... - figyelmetekbe ajánlom pl. a Dolores Tropicana Beach Resort-ot, 20 percnyire van tőlünk és szuper :-)(http://doloreshotels.rdgroup.com.ph/dolorestropicana.html)
...elhatároztuk, hogy megnézzük Glan környékét, ami híres a hófehér strandjairól, és csak 1-1,5 órányi autóútra van tőlünk, a sziget déli csücske felé. Ez július 13-án pénteken volt.

Már az autózás is egészen más élmény volt erre. Ha ugyanis a házunktól a főúton jobbra, Nyugat felé indulunk el, akkor az a legnagyobb nyüzsi, furcsa és kaotikusan közlekedő mindenféle 2-3-4- és sokkerekű járművekkel, városközpont, stb. De!! ha balra indulunk Kelet felé, akkor vidéki hangulat, gyönyörű hegyek és mangrove-erdők következnek, apró falvakkal és kanyargós parti úttal. Tehát már ekkor ígéretes volt a kirándulás, és persze gyönyörű idő volt. 

Elindultunk Glan felé...

Glan-ről annyit kell tudni, hogy Mindanao sziget egyik legdélibb települése, elvileg város, de inkább egy nagyobb falut kell elképzelni, és számos gyönyörű partszakasz van a közelében, gyönyörű kristálytiszta vízzel és képeslap-szerű látképpel. Eredetileg a Gumasa Beach nevezetű helyre igyekeztünk, ám végig az úton olyan hívogató partokat láttunk, hogy akárhol fürödtünk volna, de azért igyekeztünk tartani magunkat az elképzeléshez.

Útközben

Akárhogy is, Gumasáig nem jutottunk el, mert előtte 2,5 km-rel belebotlottunk egy olyan csodálatos helybe, ahol már nem bírtunk magunkkal és megálltunk.

Egyszerűen alig hittem a szememnek, most sem tudom, hogy mondjam el, mennyire csodálatos ez a hely, inkább mutatok néhány képet:

Itt kell bemenni...

Ez volt a kis kunyhónk napközben

Ezt meg kell mutatnom: ez volt a pillanat, amikor a Süniben tudatosult hogy hol is vagyunk, elhajított mindent és csak örült:-)

És hát ilyen ez a hely

Itt majdnem mindenhol az a szokás, hogy ha valahol belépődíj van (és higgyétek el, olyan helyre érdemes menni, ahol VAN), azért cserébe kapsz egy "open cottage"-nak nevezett félig-meddig nyitott kunyhót (innen csak belesétálsz a tengerbe!), ami aznapra a tiéd, le lehet benne pihenni meg elbújni a nap elől ha már elég volt, odahozzák az ebédet ha szeretnéd, stb. Mi már az elején szóltunk nekik hogy vegetáriánusok vagyunk, úgyhogy rizst meg gyümölcstálakat kaptunk, amiket mindig hordtak ki nekünk a kunyhóba a partra. 

Nem tudom, mennyire érzitek, ebből, hogy mennyire de mennyire jó dolga van itt az embernek, én néha már majdnem szégyelltem magam hogy Úristen légyszi ne szolgáljatok ki ennyire (de igen mégis mert azért ez JÓ!), a lényeg, hogy tényleg tökéletes ez a hely, a víz kristálytiszta, a homok pihe-puha és hófehér, mögötted a parton kókuszligetek, és előtted a gyönyörű kék ég és a tenger. 
Ez volt a legelső ilyen élményem eddigi életem során. És leírhatatlanul jó volt.

:-)
Egyébként a víz kb. 30 fokos, tehát nincs rá nyomós ok hogy miért kellene kijönni belőle valaha is:-)


Ilyen a part, ez pedig a mentőcsónak :-)
Természetesen ittunk Buko-t is, ami a helyiek között a kókuszdió maga, a Buko Juice pedig a friss kókusz leve. Nincs meghámozva, hanem általában egy machetával lesuhintják a tetejét, így szerencsés esetben már csak egy szívószállal kell átbökni a kókuszréteget, és lehet inni. Nagyon meglepődtem először, mert minimum egy liter folyadék van benne, tényleg sok, ember legyen a talpán aki egyszerre kiissza:-)
Egyébként köztudottan nagyon tiszta folyadék a friss kókuszlé, állítólag vérátömlesztéseknél is alkalmazzák és olyan sürgős esetekben, amikor nincs elegendő vér amit adni tudnának. 


A Süni a kunyhóban a 2 buko-val - egyébként imádja:-)

Ez meg én vagyok, én kevésbé imádom de azért nem rossz:-)


Egyébként nem volt tömeg, sőt, egyetlen család volt rajtunk kívül (péntek volt), és jóval arrébb még egy csapat bérelt egy nagyobb házat a resort-on belül. Ez nagyon megnyugtató volt, és annyira pihentető, és olyan békés!! :-)


Rajtunk kívül kb. ennyien voltak
Sokat nézelődtünk a víz alatt, sok a tengeri csillag, néhányat meg is simogattunk (hát ez lazán hangzik, de mire eljutottunk odáig, azért azt hallanotok kellett volna) :-)


Fontos még elmondanom, hogy azért ez egy jól felszerelt hely, lehet zuhanyozni, van étterem, közel van az úthoz - mindig úgy gondoltam, hogy ez mindegy, csak a tengerparti romantika legyen meg, de azért nagyon jólesik a nap végén lemosni magadról a sót meg a homokot:-)


Lényeg a lényeg, hogy ide még sokszor vissza fogunk jönni, és ha jöttök hozzánk, számíthattok rá hogy ide ellátogatunk, mert felejthetetlen, és csodaszép, és akkor lenne a legszebb, ha nem csak itt írásban, de fizikailag, élőben is mielőbb megoszthatnánk Veletek!

4 megjegyzés:

  1. Jogos a kérdés: hol a gyerek??? :)

    VálaszTörlés
  2. Laura, Gábor és Rob! Egyenlőre csak ámulok és bámulok a látottakon és az olvasottakon. Tudjátok az érződik ki a beszámolóból, hogy a CSODÁBA kerültetek bele!Nagyon- nagyon érdekel amit átéltek! Sok-sok üdvözlet Mari-Csari

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Én is élvezettel olvasom minden sorotokat! ....na én meglátogatlak Titeket! Csajok milyenek? mennyi? :)

    VálaszTörlés