2012. augusztus 23., csütörtök

Dobozok :-)

Anno elfelejtettem megírni, hogy milyen szépen és szerencsésen megérkeztek a még Magyarországon feladott dobozaink, igaz, hogy 2 hónap kellett hozzá:-)

2 db dobozt adtam fel a Postán, mert a többi szállítóval egyszerűen megfizethetetlen lett volna ez a szolgáltatás - ez június 1-jén volt, és itt Gensanban július 25-én kaptuk kézhez a küldeményeket. Olyan dolgokat pakoltunk bele ezekbe még otthon, amiket tudtuk, hogy nem fogunk bőröndben cipelni - néhány könyvet, képeket, dekortárgyakat, szóval a szívünknek kedves dolgokat - és nagyon vártuk már hogy ideérjenek. Tudtuk, hogy jelentősen hozzá fognak járulni ahhoz, hogy majd az új helyen otthon érezzük magunkat, és így is lett: a szobák megteltek a kedvenc dolgainkkal, képekkel, stb. és új, még otthonosabb érzés járta át a házat:-)

Rögtön nekiestünk...

...és jól szétpakoltunk:-)
És volt a csomagban még valami, amit nagyon vártunk, rögtön felszereltük a kertbe, és most mindenki abban himbálózik, amikor csak teheti:

A várva-várt függőágy
Valaki mindig mellénk szegődik - és nagyokat alszik itt:-)

Azt sem hallgathatom el, hogy az egyik dobozban érkezett a Süninek plusz két zakója, nekem meg a kedvenc mellényem és egy dzsekim... háát csak egymásra néztünk, és eltettük őket az alsó fiókba... egyetlen hasonló dologra sem volt még itt szükségünk:-)
Senkit, de tényleg senkit nem láttunk még zakót viselni, egyetlen egyszer láttunk egy esküvőt ahol öltönyben feszítettek, de csak a fotózás kedvéért bírták ki azt a 10 percet...:-)

Ja, és persze nemcsak nekünk érkeztek meglepetések - ismerős, otthoni szagú játékokat is találtunk a dobozokban, meglett a gazdájuk hamar:

"Hát persze hogy ez az enyém!"
Egyébként itt ragadom meg az alkalmat hogy elmondjam, hogy itt a Fülöp-szigeteken nincs olyan, hogy Posta mint intézmény, aki leveleket és csomagokat kezel és kézbesít és szolgáltatásai vannak.
Ezt először nem tudtam elképzelni hogy hogy lehet Posta nélkül meglenni, de ehelyett vannak szállítmányozó cégek és kézbesítő szolgáltatások, az egyik ilyen az ún. LBC, ami a legelterjedtebb. Mindenhol vannak feladóhelyeik, be kell menni és feladni amid van, boríték vagy csomag. Nem olyan egyszerű és nagyon drága, de ez van:-)
Mindenesetre azt megtanultam, hogy a filippínók nem nagyon leveleznek...

1 megjegyzés:

  1. Szia! A labdás-Makis képet felhasználhatom blogposzthoz? Elkényeztetett kutyákról szól. :) :-*

    VálaszTörlés