2012. augusztus 12., vasárnap

Lemlunay


A most következőkben inkább kevesebbet írok és több képet mutatok, mert erről igazán csak így lehet mesélni: ez a Lemlunay Resort (http://www.lemlunayresort.com/).

Eddig kétszer voltunk itt, de meg kell hogy mondjam, hogy ez a hely egy ÁLOM. A fehér homokos glan-i területnek pont az ellentéte, és az ellenkező irányba is kell elindulni hogy idejussunk. Ezen a partszakaszon kilométereken át húzódik a simán csak "Fal"-nak ('The Wall') nevezett sziklaképződmény és az ehhez tartozó szirtek, zátonyok, melyek komoly búvárparadicsomot jelentenek itt a Sarangani-öbölben.

Itt van a Lemlunay, ahol megjelöltem

A kiszögellésre épült a hely, minden irányba gyönyörű a kilátás
A környezet tehát sziklás, erdős, a tenger ezer színben pompázik és vadul hullámzik, és ami a víz alatt van... HÁT AZ CSODÁLATOS!!! :-)
Igaz, mit eddig csak pipás-szemüveges sznorizós dolgokat csináltunk, de már így is szinte véget nem érő varázslatot lehet felfedezni, amint az ember beleteszi a fejét a vízbe.

A létesítmény egy része, ráépülve a Fal-ra

A Resort maga egyébként a South Point Divers búvárszövetség központja is.
Az első adandó alkalommal letesszük a búvárvizsgát, már a Sün is benne van a dologban, és amint lesz egybefüggő 4 napunk, eljövünk, kiveszünk egy kis bungalót és megcsináljuk:-) Persze a Maki is jöhet, ahogy a második alkalommal már jött is velünk, és egyszerűen imádta a helyet:-)

Maga a létesítmény is elég színvonalas, jó az étterem (ahonnan gyönyörű a kilátás), van medence, zuhanyzók, búvárfelszerelések, stb. Lehet kishajózni meg vitorlázni, meg persze búvárkodni:-)

Itt mennek le a búvárok, meg akinek kedve van:-)

Az étteremben :-)

A fő épületektől kissé arrébb, szintén a Lemlunay részeként találtunk egy nagyobb, tágasabb ligetet bungalókkal, lépcsővel a tengerhez, szóval nekünk találták ki az egészet. A Maki tudott rohangálni, felfedezni, és ki tudtunk ott alakítani magunknak egy kis "privát" szférát. 

Ilyen a Fal teteje, bungalók és a tenger

Itt a parttól kb. 3-400 méterre van egy kis sziget is, be lehet úszni, vagy apálykor be lehet gyalogolni derékig-térdig érő vízben. Itt tapasztaltam meg először, hogy mekkora területeket hagy hátra a visszahúzódó víz apálykor, hogy ez mennyire látványos, és hogy mennyi kis állatka - halacskák, kisrákok, korallok, viaszrózsák, szivacsok, stb. - válik ilyenkor nézegethetővé a kisebb pocsolyákban, tavacskákban. Ez hatalmas élmény!!! :-)

A kis sziget dagálykor (délelőtt), ilyenkor úszni kell

Ugyanez apálykor, 16 óra körül, ilyenkor be lehet sétálni, de óvatosan mert sok a korall

Délelőtt a közelgő apály miatt olyan erős áramlásokat éreztünk a sziklák meg a part közelében, hogy inkább megvártuk a délutánt. Ezért csak olyan 14-15 óra között indultunk el a szigetre. Nekünk kb. derékig-mellkasig ért a víz, de volt ahol csak térdig, a Maki pedig nagyon bátran úszott mellettünk. 
Hihetetlen, hogy milyen gazdag élővilágú ez a partszakasz, tényleg szemet gyönyörködtető az élővilág a víz alatt, már rögtön a part közelében is. Sajnos ezt a képek nem adják vissza. (Úgyhogy jönnötök kell! :-) ).

A kis sziget maga is koralltörmelékből van, és - a Maki legnagyobb örömére - tele van ugráló,  mászkáló rákocskákkal akiket nagyon jól lehet kergetni meg játszani velük. Körbejártuk és megnéztük hogy mik kerültek szárazra, utána visszaindultunk, itt már persze a Makesz ment elöl (úszott, de néhol már leért neki is a lába mert közben eltelt megint egy kis idő), mert ő már ugye profi és tudja az utat, úgyhogy néha csak hátranézett hogy jövünk-e :-)

A Fiúk a kaland után

"Apa apa léégyszi menjünk vissza a vízbe!!!"

Szóval itt Lemlunay-ban még lesz mit csinálni, nagyon megszerettük a helyet, nyugis, közel van (40 perc otthonról autóval), gyönyörű szép, és a nagy részét még fel sem fedeztük:-)
Legközelebb megnézzük milyen ez a hajókázós élmény, és alig várom hogy újra lássam a színesebbnél színesebb halrajokat cikázni a vízben:-) A medencét pedig még meg sem néztem közelebbről... :-)

Ezekkel lehet bemenni a legjobb helyekre

Ezt pedig majd legközelebb...







1 megjegyzés:

  1. Malackák, csak olvasom és olvasom és nagyon ott lennénk Veletek! Imádom az irasodat, ez a legjobb blog a világon!

    VálaszTörlés